Promocija CD-a “Carlo sings standards” uskoro u EJC Sejdefa
19.04.2016
Održan premijerni Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2016
21.06.2016

Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2016!

Logo Made in NY Jazz fest MNE jpg
Crnogorska izdavačka kuća Rabbit Records, u saradnji sa Made in New York Competition and Festival INC iz Njujorka (SAD), organizuje premijerni Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2016!

Festival će se održati 3. juna u amfiteatru na ulazu u Sveti Stefan i 5. juna u atrijumu "The Capital Plaza" u Podgorici, oba sa početkom u 21h.

Tokom dva dana festivala nastupiće neka od najvećih imena svjetske jazz scene: Randy Brecker - truba, Yaacov Mayman - tenor saxofon, Essiet Okon Essiet - kontrabas, Edsel Gomez - klavir, vokalni solisti: George V. Johnson Jr i Anita Vitale, zatim Leonid Vintskevich - klavir i Nick Vintskevich - sopran/alt saxofon, kao i Bobby Sanabria - bubnjevi i udaraljke.


U nedjelju, 5. juna u 13h u Hard Rock Cafe-u biće organizovan "Jazz Session with Jazz Masters" za učenike srednjih muzičkih škola, studente Muzičke akademije i sve zainteresovane, na kome će učesnici održati kratka predavanja i odgovarati na pitanja posjetilaca. Posebno je značajno što će učenici jazz odsjeka muzičke škole "Vasa Pavić" profesora Šula Jovovića jednom numerom otvoriti koncert u Podgorici.

Svega par sedmica nakon održanog festivala u njujorškom Tribeca Performing Arts centru, najznačajnija imena američke jazz muzike dolaze u Crnu Goru! Publika će imati priliku da uživa u repertoaru koji čine jazz standardi, uz očekivane instrumentalne i vokalne jazz improvizacije.


Strateški partner festivala u naredne tri godine je "The Capital Plaza", a sponzori festivala su Ministarstvo kulture Crne Gore, Nacionalna turistička organizacija, Hipotekarna banka, Telenor, Ambasada SAD u Crnoj Gori, Glavni grad i kompanija "Adriatic properties”. Prijatelji festivala su Yamaha/Eurounit, Montenegro Airlines, hotel Ziya, Hard Rock Cafe i Ethno Jazz Club "Sejdefa". Zvanično vozilo festivala je Renault. Medijski sponzori su: Radio Televizija Crne Gore, dnevni list Pobjeda, portal CdM i radio Antena M.

Ulaznice možete kupiti u Ethno Jazz Club Sejdefa, Podgorica a od 10. maja i u Hard Rock Cafe/Capital Plaza, Podgorica i restoranu Olive, na ulazu u Sveti Stefan. Cijena ulaznice za pojedinačni koncert ~ 15€.

Premijerno u Crnoj Gori, Made in New York Jazz Festival, Monetengro 2016